• ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΣ SANTA MARIA DELLA SANITA'

  ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ SAN GAUDIOSO

  ΝΑΠΟΛΗ, ΙΤΑΛΙΑ

 • ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

   

   

  Η Βασιλική της Santa Maria della Sanità είναι μια βασιλική εκκλησία που βρίσκεται πάνω από τις Κατακόμβες του San Gaudioso , σε μια πλατεία κοντά στο σημείο όπου η Via Sanità συναντά τη Via Teresa degli Scalzi, στο Rione of the Sanità , στη Νάπολη της Ιταλίας . Η εκκλησία ονομάζεται επίσης San Vincenzo ή San Vincenzo della Sanità , λόγω της λατρείας μιας εικόνας του San Vincenzo Ferrer , που ονομάζεται επίσης τοπικά O' Monacone (ο μεγάλος μοναχός).

   

   
  Η εκκλησία ήταν αρχικά προσαρτημένη σε ένα μοναστήρι των Δομινικανών που ιδρύθηκε το 1577. Η εκκλησία χτίστηκε σε κεντρικό σχέδιο σταυρού από το 1602 έως το 1613 χρησιμοποιώντας τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Giuseppe Nuvolo .

   

   

  Ο κύριος βωμός είναι υπερυψωμένος και είναι προσβάσιμος μέσω πλευρικών σπειροειδών σκαλοπατιών σε στυλ μπαρόκ , όλες επενδυμένες με πολύχρωμο μάρμαρο. Η είσοδος στην κρύπτη ή στις κατακόμβες βρίσκεται κάτω από τον βωμό, ο οποίος ήταν υπερυψωμένος πάνω από τη θέση του αρχικού παρεκκλησίου στην τοποθεσία. Στα αριστερά του σηκού υπάρχει υπερυψωμένος πολύχρωμος μαρμάρινος άμβωνας, σχεδιασμένος από τον Διονύση Λάζαρη .

  Η κρύπτη, που κάποτε βρισκόταν ένα παλαιοχριστιανικό παρεκκλήσι, υποτίθεται ότι ήταν ο τόπος ταφής του San Gaudioso, ενός επισκόπου της Βόρειας Αφρικής. Η κρύπτη έχει δέκα ρηχούς βωμούς που υπερκαλύπτονται από τοιχογραφίες του Bernardino Fera .